Akna : lurralde izoztuko arrantzaleak / [testua] Peio López-Iturri ; [irudiak] Irati Merino Petralanda - Lopez-Iturri, Peio (Zuen lur (Denonartean), 2019)
Guk ingurunea zaintzen dugun eran zainduko gaituelako ama lurrak. Kanadako Inuiten lurraldean kokatu dago istorioa, duela mende gutxi batzuk, Europako baleontziak haraino iristen zireneko garaian.Haurrak dira aurkezten dugun istorioaren protagonistak. Batez ere, haur horietako bat, Akna izeneko neska Inuita.