Basauri, kalez kale = Basauri, callejeando - Kultur Etxea (Basauri); Basauri. Udala (Basauri : Basauriko Udala = Ayuntamiento de Basauri, 2000)
"Basauri, kalez kale" izenburuko liburuak ondo zehazturik bi zati aurkezten ditu; lehena argazkiz osatua - San Fausto 2.000.eko festetan Arizko Dorre Etxean erakusketa bat antolatzeko diren argazkiaz hain zuzen, ere-. Argazki hauen bidez bi ibilbide egiten saiatzen gara, bata aintzineko argazkien Basauritik eta bestea gaur egungo irudien Basaurin zehar. Bigarren zatia laguntzaile batzuen testuak dira, Basuri oso ondo ezagutzeaz gain, gure herriaretiko maitasun eta bagirunegatiz nabarmentzen diren laguntzaileak.
Keywords: Arkitektura -- Basauri; Eraikuntza -- Basauri; Basauri -- Deskribapena; Monografiak