Bideo-artea : bideogintzaren ibilbideak Euskal Herrian = Vídeo-arte : recorridos por la creación videográfica en Euskal Herria / Koldo Atxaga ... [et al.] - Atxaga, Koldo (Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua = Servicio editorial de la Universidad del País Vasco, 2018)
Azken urteotan, bideoartearen praktikak edo bideoa proposamen artistiko jakin batzuk formalizatzeko izandako erabilerak bultzada sendoa izan du. Ikerketa proiektu honen bitartez, Euskal Herriko Unibertsitateak -UPV/EHU- Euskal Herriko ikus-entzunezko sorkuntzaren bost hamarkada jorratzen ditu, historiografia konbentzionaletik urrundutako lan-metodologia baten bitartez, ikuspegi bakarra eta formatu konbentzionalak saihesten saiatuz.