Barraskilo detektibea eta Saihetsandiren misterioa / José Francisco Viso ; irudiak, Lluís Filella ; irakurtzeko tailerra, Carlos Álvarez de Eulate - Viso, José Francisco (Ziaboga. Misterioa (Bruño), 2019)
Barraski detektibe ausartak eta horren laguntzaile leialak, Eustakio zizareak, urmaelaren inguruko lapurreten kasu bitxia argitu behar dute. Baina, bat-batean, inork itxaroten ez zuen gertaerak osoan aldatu du ikerketaren norabidea: gure lagunak bizi diren urmaela ur guztia galtzen ari da. Inork ere ez du misterioa ulertzen eta auzoak larrituta daude: urmaela sikatuz gero, inork ere ez du bizirik iraungo. Gauza izango ote da barraskilo jakintsua erruduna aurkitzeko eta bere adiskideak salbatzeko?