Buyan : heriotzaren uhartea / Martin eta Xabier Etxeberriak idatzia ; Aritz Truebaren irudi zoragarriak - Etxeberria Garro, Martin (Turko comics, 2019)
Europan zehar gupidagabe zabaltzen ari den Mongoliar Inperioaren eta Gurutzada geldiezinen erdian harrapatua, Maansi izeneko ehiztari soila itsasorantz zuzenduko da, han heriotza besterik topatuko ez duela jakinda. Bere herriaren aurkako erasoan emaztea galdu ostean, Maansik, Noho bere zakurrak lagunduta, bidaia luze bat abiatuko du hildakoen uharte mitikoaren bila: Buyan.Bidaia arriskuz josia suertatuko da. Gerlari odoltsuei, erlijio-fanatikoei eta gudak erasandako antzinako izpirituei egin beharko diete aurre Maansik eta Nohok. Hala ere, emaztearekin elkartzeko irrizkaz, Maansik Bunyanerantz jarraituko du etsi-etsian.XIII. mendearen hasieran kokatua eta gertaera historikoetan oinarritua, ipuin mitiko honek maitasunari eta galerari buruzko istorio bat kontatzen du. Bere erresistentzia eta itxaropen hautsiezinaren bidez, bizitzaren eta heriotzaren benetako esanahiarekin aurrez aurre ipini beharko du Maansik.