Esker 1000 - Artutxa, Josu; Irigoyen, Patxi; Otaegi, Iñigo; Kanaldude.tv (2017)
Rockarekiko deskonexioa eman dela asko hedatu da azken urte hauetan. Ikus-entzunezko ikasketetan ari diren Arrasateko unibertsitateko ikasle talde batek, hori hala ote den frogatu nahi izan du rockaren belaunaldi guztietako partaideen testigantzak hartuz, Esker 1000 deitu dokumental honetan. Duda horretatik abiatuz, euskal rocka eta musika estiloaren bilakaeran arakatu dute, besteak beste; beti ere, testuinguru soziopolitikoa ardatzean jarriz. Hari beretik, Euskal irratiek sustaturik, Esker 1000 proiektuan buru belarri ari dira 1000 musikari biltzeko helburuarekin 11 euskal rock kantu 'mitiko' eskaintzeko kontzertu berezi batean.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Baliabide digitalak; Euskal musika -- Historia; Pop-rocka -- Euskal Herria; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak