Etxea - Arin, Inge; Onko, Mikel (2019)
Dokumentalaren asmoa euskararen bizipen pertsonalak agerraraztea da. Euskararen normalizazioaren inguruan, datu, ikerketa eta hipotesi asko egin dira hainbat ikuspegitatik, baina gutxitan aztertu da alde subjektibotik; emozioak, beldurrak... euskararen eguneroko bizitza. Testigantzak Azkaineko herriko jendearenak dira, baina Ipar Euskal Herriko edozein herri identifikatua senti daiteke.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Baliabide digitalak; Euskara -- Erabilera -- Azkaine; Euskara -- Normalizazioa -- Azkaine; Euskaraldia; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak