Garazin antzerki 2 - Ihidoy, Xebaxtian (Baiona : Maiatz, 2019)
Xebaxtian Ihidoy 1959an sortu zen Ezterenxubi Etxoinean, Ezterengibeleko auzoan, istripuz zendu zen 1994ean. Biziki gazterik hasi zen antzerkietan ibiltzen, Irisarrin, Ibarlan edo oholtza zerbait muntatzen zen edozein tokitan, teatroko pasio bizi batek bultzaturik. Antzerkia harentzat idazteari lotua zen eta gazte gazterik hasi zen testu moldatzen. Hemen argitaratu hiru hauek dira horren lanetatik salbatuak. Ezterenzubiko "Zentzu gabeak" taldearen sortzailea, jokoan ari izan zen Eiheralarren gero eta oraino irauten duen Armendaritzeko antzerkia hark zuen bultzatu.
Keywords: Antzerkia; Helduentzako Literatura