Zertara datoz martetarrak? / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Alai Zubimendi - Zubeldia, Iñaki (Matxinsalto (Ibaizabal), 2019)
Martetarrak 1969an etorri ziren lehenengo aldiz Zarautzera. Orain, 2019an, 50.urteurrena ospatu nahi dute, 10.000 martetar txiki 500 espazio-ontzitan ekarriz eta Zarauzko etxeetan ostatu hartuz. Horrez gain, beste lau ama-ontzi erraldoi ekarriko dituzte, Zarautz munduko hiriburu bihurtuz. Ontzi erraldoi horietako batean bilduko dira Nazio Batuen Erakundeko estatuetako buruak martetarrekin betiko Bake-ituna sinatzeko.