Catriona - Olarra, Xabier; Stevenson, Robert Louis (1850-1894) (Iruñea : Igela, 2019)
Catriona,Stevensonek idatzitako azken nobela, Bahituaren jarraipena da, eta liburuaren azpitituluan bertan esaten zaigu David Balfourrek jaioterrian eta atzerrian izandako abenturen oroitzapenen segida dela. Eta bertan jasota daudela Appingo erailketaren ondoriozko gertaera zorigaiztokoak, besteak beste. Baina, oroitzapen horietan, David Balfourrek batez ere kontatuko digu nola maitemindu zen Catrionaz eta lehen amodio horren gorabeherak testuinguru ilun horretan.
Keywords: Helduentzako Literatura