Louis Aragon / Louis Aragon ; itzulpena, Itziar Diez de Ultzurrun Sagalá ; [hitzaurrea, Beñat Sarasola] - Aragon, Louis (1897-1982) (Munduko poesia kaierak (Susa), 2019)
XX. mendeko poesiaren testigu eta partaide behinenetakoa izan genuen Louis Aragon. Mendebaldeko tradizio poetiko indartsuenetako batean -frantsesean- kokaturik, ia mende guztia hartu zion bere bizitza eta poesiak. 1897an jaio zen Parisen, leku berean zendu 1982an, eta Paris hiria bera izan bere inspirazio gai errepikatuenetako bat.