Isiltasunaren itsasargia - Martín Álvarez, Ibon; Jaka, Aiora (Donostia : Elkar, 2019)
Pasaiako Platako itsasargiaren oinetan sarraskiturik agertzen da emakume baten gorpua, sabeleko gantzak erauzita. Faroan bertan bizi den Leire Altuna nobela erromantikoen idazleak deskubritu du hilotza, eta ezustean ohartuko da bera dela, Ertzaintzaren ustetan, susmagarri nagusia. Lehen gorpu horren ondoren, gainera, beste batzuk azalduko dira, denak ere modu berean erailak, eta idazleak heriosuhar saiatu beharko du hiltzailearen bila, bere burua salbatzearren. Kanpo-portu polemikoaren eraikuntza eta XIX. mendeko Sakamantekasen imitazio ankerra nahasten dira thriller zirraragarri honetan; munduko paisaiarik ederrenetakoa eta 80ko heroinamanoen oroitzapen tragikoa, pertsonaia maitagarri zein gorrotagarriak, girotze bikaina eta erritmo bizia, eleberria amaitu arte liburuari katigaturik edukiko zaituena.
Keywords: Helduentzako Literatura