Kiribil amaigabea - Green,John; Wyssenbach Ibarra, Usoa (Donostia : Alai, 2019)
AZA HAMASEI URTEKO NERABEA DA, eta sekula ez du asmorik izan Russell Pickett aberats okituaren ihesaldi misteriotsua argitzeko. Alabaina, ehun mila dolarreko saria dago jokoan, eta Daisy, Azaren lagun min ausarta, irrikaz dago ikertzen hasteko. Elkarrekin bat eginik, gaindituko dituzte Davis (Russell Picketen semea) eta beraien arteko distantzia txikia eta ezberdintasun handiak. Aza saiatzen da. Alaba ona izan nahi du, lagun ona, ikasle ona, eta baita detektibe ona ere; baina, aldi berean, amaigabeki estutuz doan kiribil batean bizi da, bere pentsamenduek eratutako kiribilean, hain zuzen. Luze eta irrikaz egon gara zain John Green, Izarrak errudunen egile saritua eta arrakastatsua noiz itzuliko, eta Aza gaztearen istorio honekin itzuli da. Argitasun erabatekoaz eta ausartaz idatzitako lan bikaina da hau, ardatz dituena maitasuna, erresilientzia eta adiskidetasunaren indarra.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Misterioa; Intriga; Nerabeak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak