Arbolak mintzo / egilea, Iñaki Bizkarra; gidoia eta zuzendaritza, Iñaki Bizkarra; bertsoak, Jesus Goñi; kamara, Agustin Goenaga; audioa, Lourdes Guridi - Bizkarra, Iñaki (Urrearen irrika, 2018)
1993an ETBk ekoiztutako dokumental honek AEBetara artzaintzan aritzera joandako euskaldunek "tatuatutako milaka zuhaitzak" ditu protagonista. Nevada eta Kalifonia estatuetako arboletan marraztu zituzten XIX. mende bukaeran eta XX. mendearen hasiera artean, batez ere, izenak, hitzak eta irudiak.