Gerra : bonbardaketak - Euskal Herriko Ahotsak (Eibar : Badihardugu Euskara Elkartea, 2016)
Gerra Zibilean Euskal Herriko hainbat herri bonbardatu zituzten. Otxandio, Irun, Donostia, Eibar, Bilbo, Legutio, Elorrio... Hori bai, Gernikako bonbardaketa da ezagunena. Durangoko eta Gernikako bonbardaketetako testigantzak ekarri ditugu hona, horiexek izan zirelako zibilen kontrako hegazkin-eraso gogorrenak.
1.- Bideo grabazioa; 2.- Informazio osagarria
Lehen Hezkuntza, DBH, Batxilergoa
Keywords: Oroimen kolektiboa; Giza zientziak; Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak