Gauez harrizko zubiaren azpian / Leo Perutz ; [itzultzaileak, J.M. Olaizola Lazkano "Txiliku", Joxe Mari Berasategi Zurutuza] - Perutz, Leo (1882-1957) (Literatura (Elkar), 2019)
Liburu berezia da hau: lehen begiratuan, istorio sorta bat dirudi, denak ere Pragan girotuak XVI. mendearen azken aldera. Bertan agertzen dira kaleko musikariak, diru-mailegatzaileak, alkimistak, errabinoak, gortesauak, bufoiak, enperadoreak, zaldunak, maitaleak... gizarte ñabar, koloretsu eta askotarikoa. Apurka, baina, ipuinen arteko loturak sumatzen ditugu, eta konturatuz goaz denen artean istorio osoago bat eratzen dutela, argumentu ondo lotua duen zinezko eleberri historiko bat.