Años turbulentos = Urte nahasiak : Euskal Herria 1970-1990 / textos = testuak, Gotzon Aranburu ; documentación gráfica = argazki dokumentazioa, Juantxo Egaña - Aranburu, Gotzon (Historia iruditan (Astero), 2014)
Euskal Herriko historia hurbilean zeharreko ibilbide fotografiko zoragarria. "1870-1970. Ehun urte iruditan" bildumaren jarraipena del liburuki honek, 1970 eta 1990.urteen artean izan ziren gertakizun politikoak biltzen ditu,diktadura frankistaren amaieratik eta Aljerreko negoziazioez haraindi. Konpondu gabe dagoen gatazka politiko batek su eta gar markatu zituen bi hamarkada.