Vampiria - Arana, Aitor (Bilbao : Ikasmina, 2010)
Mendebaldeko Europan gaude, nonbaiteko ospitale psikiatriko batean. Han sartu dute Selene, bere burua banpirotzat jotzen duen neska gaztea. Selene ez da ezertaz oroitzen, ez nor den, ez zer lanbide zuen, ez nongoa den, baina banpiroa dela sentitzen du; hori oso garbi dauka, egun argitan inongo arazorik gabe ibil daitekeen arren. Baina azkenaldian euria ari du barra-barra, beti lainotuta dago, eta Selenek badaki eguzkia indartsu jotzen hasten denean arazoak izango dituela. Horregatik, egun hori iritsi aurretik, bere buruaz gehiago jakin beharra dauka. Eta horretarako, arkatza eta agenda bat eman dizkio Mikelek, erizain edo "erozain" ilegorri misteriotsuak. Bitartean, kanpoan, Anna inspektorea hainbat neska gazteren hilketak ari da ikertzen...
12 urtetik aurrera (horia)
A partir de 12 años
2010eko "Baporea" Saria
"Baporea" Saria, 2010
Keywords: Banpiroak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak -- Eleberriak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura