Nur eta alfonbra hegalaria - Martínez de Lezea, Toti; Landa, Juan Luis (Donostia : Erein, 2013)
Nur Damaskora, Siriako hiriburura, doa oraingo honetan bere gurasoekin. Nurren aita han jaioa da, eta urte luzeak eman ditu hara itzuli gabe. Hiri zaharreko kaleetan hara eta hona ibiliz, zokoan sartuko dira, azoka tradizional handian; eta han, gozoki, urrin, xaboi eta janari-gozagarrien artean..., alfonbra-denda misteriotsu, magiko bat aurkituko dute Nurrek eta bere lehengusuek.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak; Magia; Iratxoak; Damasko; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak