Argien aroa : Arnaldo Otegirekin solasaldia / [egilea] Fermin Munarriz ; [itzulpena, Maramara taldea] - Munárriz, Fermín (Baigorri, 2012)
Arnaldo Otegi Mondragon (Elgoibar, 1958) euskal independentismoa ordezkatu duten lider karismatiko eta estimatuenetako bat da. Gaur egun Logroñoko espetxean (Espainia) daukate preso, erabat ezohiko kondena betearaziz. Batasunako bozeramaile eta Gobernu espainolaren aurrean zein nazioarteko komunitatearen aurrean ezker abertzalearen mintzakide izandakoak, solasaldi honetan ez du galdera bakar bat ere sahiesten, eta argitasunez azaltzen ditu espetxeratua izan arte eragile aktibo izanda bultzatu dituen gertaerak ulertzeko giltzak, baita hortik eratorritakoak ere, egungo ziklo politiko berriraino: 2005-2007 urte arteko negoziazio prozesuaren kolapsoa, ezker abertzalearen eztabaida ideologikoa, berrorientazio estrategikoa, errepresioa, nazioarteko komunitatearen eginkizuna, aliantza politikoak, ETAren borroka armatuaren amaiera, gatazkaren ondorioak, krisia, Euskal Herriaren independentziaranzko bidea...