Rock & Klik! Euskal Herrian / Ikor Kotx - Kotx, Ikor (Kajoitxu baltza, 2006)
Kajoitxu Baltzak Euskal Herrian kaleratu den lehenengo rock argazki bilduma aurkezten dizue. 80ko hamarkada bukaeratik gaur egunera arte egindako argazkiak dira. Musika taldeen eta musikarien argazkiak guztiak, gehienak zuzenekoetan egindakoak, guztiak Ikor Kotxen begiak eta pultsuak aukeratu, eta betirako izoztuta gelditu diren momentuak, errepikaezinak. Momentu lazgarri, hunkigarri horiek erretinan gordeta baleude bezala, orrialde hauetan irauli ditu egileak. Euskal Herriko musikagintzaren historian ezinbestekoak diren talde asko harrapatu ditu Jon Urbe argazkilariak: txikiak, handiak, ibilbide luzekoak, iraupen laburrekoak, iraunkorrak, ahaztezinakHorrez gain, gure lurrak, eszenatokiak eta ikusleen berotasuna dastatu dituzten hainbat atzerritarren bisitak ere haiei batu dizkie. Lan honek ez du Euskal Herriko musikagintza guztia argazkietan batu nahi, ez du hori helburu, baina ekimenez hain aberatsa den herrialde honetako eszenatokietan azken 18 urteotan gertatutakoaren lekuko garrantzitsua da. Horren baitan, diziplina garrantzitsu horretan Euskal Herriak eman dituen musikari karismatikoetako asko ere klik horrek harrapatu ditu, bere saltsan, bere mozorroan, bere keinuan, bere esentzian. Liburu honekin, Kajoitxu Baltza argazkiak jasoko dituen bilduma berriari hasiera eman nahi diogu. Izena, Indalezio Ojanguren, Eibarko argazkilari ospetsuaren omenez, berari esker hobeto ezagutzen baitugu iragana.