Oles ta oles - Larrañaga Alberdi, Jabier; Euskal Herriko Ikastolen Elkartea; Labayru Ikastegia ([Donostia] : Ikastolen Elkartea ; Elkarlanean ; Labayru, 1997)
"Urte-sasoiak" Euskal herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma hau. "Oles ta Oles" izeneko lehenengo agerraldi honetan, negu sasoiko Eguberri zikloko errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin. Ondoko lanetan, hurrenez hurren , urteko beste zikloak azaltzeko argigarriak agertuko dira "Urte sasoiak" bilduma honetan. Bideo honekin batera eta honen osagarri, liburuska bat eta doinu-euskarrian emaniko "Peio eta Pantxoa" bikotearen lana argitaratu dira.
Keywords: Kantak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak