Islam-a : zibilizazio ezezagun baten gorabeherak / [testugilea, Gaiak argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1991)
Islam-a zer den azaltzen da liburu honetan. Egungo berotasun erlijiosoaren berpizteak, gizarte musulmanengan, izugarrizko ondorio politiko-ekonomikoak ekarri eta ekarriko dituela kontutan harturik, oso aproposa dirudi erlijio bat baino askoz gehiago den zibilizazio ezezagun hau ulertzea.