Emozioen heziketa : ondoeza bideratzeko teknikak / Joseba Bilbao - Bilbao, Joseba (IRALE (2018-2019 ikasturtea), 2019)
Gizakien sentimenduak metodo zientifikoaren arabera azaltzeko saiakera. Neurozientziak, medikuntzak, biokimikak eta psikologiak aurrerakada handia egin dute emozioak eta sentimenduak hobeto ulertzeko. Antropologiaren eta soziologiaren ekarpenak ere ez dira ahaztu behar. Horien guztien helburua gizakien jokabidea ezagutzea da, alegia, zoriona bilatzea.