Katigatu ninduzun librea nintzena / Laura Uruburu Totorikaguena - Uruburu Totorikaguena, Laura (Labayru Fundazioa : Bilbao Bizkaia Kutza Fundazioa, 2018)
Umetxo baten heriotzarekin hasten da istorioa eta gertaera triste eta lazgarri horrek, amaren, eleberriko protagonista, bizitza erabat asaldarazten du, eta bihotza eta barne-emozioen mundua astintzen dizkio era bortitz batean. Noraezean ikusten du bere burua herstura eta egonezinean; ahalmenik gabe modu galduan, zorigaitzezko zirrara eta hunkipenen ekaitzean.