Arantzazuko kondaira bertsotan : mendebeteko (1846-1956) hamar bertso sorta - Agirrebaltzategi, Paulo (Oñati : Arantzazu E.F., 2018)
Arantzazuko Andre Mariaren irudiaren aurkikuntza eta ondorengo tradizio historikoa bertsotan kontatua eta kantatua biltzen du ADK liburu sailaren III tomo honek. Bertso-kopuru handiko hamar kondaira dira, beste hainbeste bertso-jartzailerenak: Aurrena 1834-1846koa, azkena 1956koa. Horien artean bereziki nabarmentzekoa da 1854ko Telleriarteko Plazaolaren"Gure Ama Birjina" sorta, 22 bertsokoa; herritar Arantzazu-zaleen artean oso zabaldua eta kantatua. Sortaren 20tik gorako aldaeren konparazio-azterketa zabala eskaintzen du.
Keywords: Arantzazuko Santutegia (Oñati); Bertsolaritza -- Antologiak; Bertsolaritza -- Historia eta kritika; Monografiak