Robinson Crusoe / Daniel Defoe ; iraitz Urkuloren itzulpena ; Frances Ràfolsen ilustrazioak ; [moldaketa, Maria Asensio] - Asensio, Maria (Susaetaren eskutik irakurtzearen plazera, 2016)
Eleberri honetan, Daniel Defoek gizakiok, esfortzu, pazientzia eta irudimenaren laguntzaz, oztopoak gainditzeko gai garela eta, aldi berean, gizartean bizi eta beste gizaki batzuekin komunikatzeko beharra dugula erakusten du.