Altxorraren uhartea - Molina, Aurora; Stevenson, Robert Louis (1850-1894); Urkulo, Iraitz; Ràfols, Francesc (Madrid : Susaeta, 2016)
Stevensonek iloba ur-margoekin uharte baten mapa margotzen ikusi eta gero idatzi zuen "Altxorraren uhartea". Izen egoki bat asmatu nahian ibili zen: Hezurduraren uhartea, Kataloxaren muinoa... eskuinean, goiko izkinan, "Altxorraren uhartea" idatzi zuen arte. Gaixotasun luze baten ondoren hil zen 1894an, Hego Pazifikoko Upolu uhartean. Han bere altxorra aurkituko ote zuen?
10-11 urte (berdea)
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura