Altxorraren uhartea / Robert Louis Stevenson ; Iraitz Urkuloren itzulpena ; Francesc Ràfolsen ilustrazioak ; [moldaketa, Aurora Molina] - Molina, Aurora (Susaetaren eskutik irakurtzearen abentura. 3. maila, 2016)
Stevensonek iloba ur-margoekin uharte baten mapa margotzen ikusi eta gero idatzi zuen "Altxorraren uhartea". Izen egoki bat asmatu nahian ibili zen: Hezurduraren uhartea, Kataloxaren muinoa... eskuinean, goiko izkinan, "Altxorraren uhartea" idatzi zuen arte. Gaixotasun luze baten ondoren hil zen 1894an, Hego Pazifikoko Upolu uhartean. Han bere altxorra aurkituko ote zuen?