Puka eta Mateoren oilarra - Mitxelena, Jokin (Donostia : Elkar, 2019)
Puka artzain-txakurraren lagunek gaurkoan ez daukate plan onik. Marina Mostaza, Nora Ketchup, Kepa Piper, Blas Amuarrain eta Lizar Txanpu erabat aspertuta daude. Ondo pasatzen ari den bakarra Puka da: Kepa Piperrek errekako putzu handira botatzen dion makila harrapatuz jostatzen ari da. Halako batean, ordea, Pukak Erdiko Kaletik Mateo Legami herriko okina ikusi du aiene batean, guztiz aztoratuta. Ronaldo oilarrak ihes egin dio eta haren kukurrukurik gabe, ezin du herriko bizilagunentzat ogia egiteko garaiz esnatu. Ronaldok erabaki du mundua ikusi nahi duela eta ihes egin du. Herriko biztanle guztien gosari goxoak daude arriskuan.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Txakurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura