Abentura bat Erroman / testua, Frances Durkin ; ilustrazioak, Grace Cooke ; diseinua, Vicky Barker ; [itzulpena, Amets Santxez (Bakun SL)] - Durkin, Frances (Historianautak (Ttarttalo), 2018)
Historionautak denboran atzera joan dira Erromatar Inperiora, eta zure laguntza behar dute iraganeko sekretuen berri jakiteko. Erromatarren termetara joango dira, legionario baten armadura probatuko dute, jainko-jainkosen tenpluan sakrifizio bat egingo dute, guda-gurdi azkar batean ibiliko dira eta gladiadore bortitzak ezagutuko dituzte. Bat egin Historianautekin! Istorio bat, benetako gertakariak eta jarduerak, modu zirraragarrian nahasirik. Historiari bizia emateko modu ezin hobea!