Kar Kardantxilo / testua, Txabi Arnal Gil ; irudiak, Julio Antonio Blasco - Arnal Gil, Txabi (Tren urdina (Giltza), 2018)
Nire auzokoaren terrazan kaiola zahar bat dago, eta kaiola horren barruan moko zorrotz, aurpegi gorri eta hegal hori-beltzeko txori txiki bat. Nire auzokoa gizon agintzailea da. Etxeko patioan, gau eta egun, lelo hau entzun behar izaten dugu: ja-jan ezak, kar kardantxilo, e-edan ezak, kar kardantxilo, ka-kanta ezak, kar kardantxilo!