Iridium - Castro, Francisco; Murua, Mitxel (Irun : Alberdania, 2019)
Irisek ondo kostata ikasi du bizitza aldapa baten modukoa dela, batzuetan beheraka datorrena, arin eta alai, eta beste askotan goraka doana, nekez eta ezinean. Neska gazte ikusgarria da: 18 urte, buruz argia, modelo-gorputz ederra, aurpegi polita eta begi argi bereziak, bakoitza kolore batekoa. Bizitzak aldapan behera zeraman eskutik, arin eta alai; bazituen lagunak, nobio lerden bat, ondo zihoan eskolan. Harik eta patu gaiztoak bizitza aldapan gora jarri zion arte: zebrabidetik zihoala, gidari mozkor batek, autoa ziztu bizian gidatuz, jo eta hankaz gora bota zuen; kolpe latza buruan eta ospitalera.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Adiskidetasuna -- Eleberriak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zirkulazio-istripuak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura