Bost txerrikume - Christie, Agatha (1890-1976); Eder Zabala, Ainhoa (Iruñea : Igela, 2018)
Caroline Crale bere senar Amyasen hilketagatik kondenatu ondoren, Hercule Poirotengana hurbildu da haren alaba Carla Lemarchant. Amak, hil baino lehen espetxean zegoela, gutun bat bidali omen zion, eta errugabea zela esaten omen zuen bertan. Carlak uste du bere senargaiak utzi egingo duela bera, benetan hiltzailea nor izan zen argitzen ez bada. Poirotek onartzen du ikerketa egitea, eta jakingo du erailketaren egunean bost lagun zeudela etxean, "bost txerrikume". Poliziaren ikerketak Amyas koniinaz pozoituta hil zela argitu zuen, garagardo hotza edateko erabilitako edontzi batean aurkitu baitzuten pozoia. Koniina aldameneko etxeko kimikari baten laborategitik ostu zuen Carolinek, baina bere burua hiltzeko: hori omen zuen asmoa. Zer gertatu ote zen? Bost horietatik nor izan ote zen hiltzailea? Hercule Poirotek esango digu.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du
Five little pigs
Keywords: Helduentzako Literatura