Ballantraeko premua - Stevenson, Robert Louis (1850-1894); Olarra, Xabier (Iruñea : Igela, 2019)
Bi anaia dira istorio honetako pertsonaia nagusiak, James eta Henry Durie, Ballantraeko Premua eta Herny anaia gazteagoa. Hainbat lurraldetan -Eskozia, Frantzia, Estatu Batuak, India- gertatutako abenturak kontatzen zaizkigu bertan. Baina nobela honek barrutik biziarazten digu gizakiaren funtsezko bikoiztasuna, eta horregatik bihurtu da Stevensonen lanetatik estimatuenetako bat.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
The master of Ballantrae
Keywords: Helduentzako Literatura