Ballantraeko premua / Robert Louis Stevenson ; itzulpena, Xabier Olarra - Stevenson, Robert Louis (1850-1894) (Mintaka (Igela), 2019)
Bi anaia dira istorio honetako pertsonaia nagusiak, James eta Henry Durie, Ballantraeko Premua eta Herny anaia gazteagoa. Hainbat lurraldetan -Eskozia, Frantzia, Estatu Batuak, India- gertatutako abenturak kontatzen zaizkigu bertan. Baina nobela honek barrutik biziarazten digu gizakiaren funtsezko bikoiztasuna, eta horregatik bihurtu da Stevensonen lanetatik estimatuenetako bat.