Hik hasi 240 : udako topaketak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Teoria, praktika eta hausnarketarekin osatutako udako koktela. -Albisteak. -Elkarrizketa: Mary Burns -Esperientziak : "Ikaslagun" egitasmoa -Ekarpenak 1: "Zorion bat, zorion bi" urtebetetze abestia etorkinentzat. -Ekarpenak 2: Euskal kulturaren transmisioa -Galdeidazu: David Durán. "Nola jar daitezke praktikan kidekoen arteko irakaskuntza eta kidekoen arteko tutoretza?" -Argitalpenak -Proposamena: Skoobi plataforma -Atzeko atetik: Pantxix Bidart
2019/06/14
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/06/14
Keywords: Burns, Mary -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak