Adarbakarra - Sandaman Lilius, Irmelin; Suarez, Jon; Gatagán, Tino (1951-2005) (Arrigorriaga : SM, 1991)
Mudik eta bere andrakilak, Asier Pipik, Adarbakarra aurkitu behar dute koralezko idunekoa eskatzeko. Bila ta bila arituko dira. Lehenengo, Uholeko jeinuak lagunduta, ibai eta lurralde miragarrietan zehar, Ibaien Arteko Herrialdeaz harantzago, Itsasoko Sorginaren hordartzarantz. Bidaian pertsonaia zoragarriekin egingo dute topo, baina baita beldurgarriekin ere. Eta, ondoren, hondartzara helduko direnean ere, abentura zirraragarriak biziko dituzte... Illuga Nebel eta Bakartrolarekin... Eta Adarbakarrarekin, jakina.
9 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Adarbakarrak; Sorginak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak