Nafarroa, foru erkidegoa : nafar foruaren historia eta egungo baliotasuna (Iruña : Hezkuntza eta Kultura Departamentua, Nafarroako Gobernua, 1999)
Liburu honek Nafarroako foruaren printzipio nagusien berri ematen digu. Horretarako, besteak beste, haren historia azaldu, Estatuarekin eginiko itunak eta akordioak aipatu, foru instituzioen bilakaeraren berri eman, haren kontrako erasoetatik edo kontraforuetatik babesteko eginiko defentsa azaldu eta gaur egungo foru sistema deskribatzen da.
Bibliografia: 84-86 or.
Keywords: Foruak- -- Nafarroa; Nafarroa -- Historia; Monografiak