Jira-Bira 4: Ipuinak: Euskara: Lehen Hezkuntza / ipuinen testua, Mª Luisa Romano Domínguez, Susana Ruiz Goñi, Sabin Barruetabeña; koordinaketa, Nekane Umerez - Romano Domínguez, María Luisa; Ruiz Goñi, Susana; Barruetabeña Barruetabeña, Sabin; Umerez, Nekane (Jira-Bira (Ibaizabal), 1996)
"Jira-Bira 4, Ipuinen kaseta" JIRA-BIRA proiektu didaktikoaren barruan kokatzen da, Lehen Hezkuntzko Lehen Zikloan hain zuzen ere. Proiektu hau Euskara bigarren hizkuntza gisa lantzera zuzendua dago eta beronen barruan kaset hau argitaratu dugu material osagarri eta lagungarri izan dadin. Ipuinen bildumatxo hau egiteko jenero honetak autore klasikoetara jo dugu. Besteak beste idazle hauen ipuinak sartu ditugu: Kirikiño, Felix Bilbao, J. Mª Satrustegi, Mikel Zarate, eta abar.