Jira Bira 3: Euskara: Lehen Hezkuntza / konponketak, Juan Carlos Irizar; koordinaketa, Nekane Umerez - Irizar, Juan Carlos; Umerez, Nekane (Jira-Bira (Ibaizabal), 1994)
Eskuetan duzun kaset hau JIRA-BIRA proiektu didaktikoaren barruan kokatzen da, Lehen Hezkuntzko Lehen Zikloan hain zuzen ere. Proiektu hau Euskara bigarren hizkuntza gisa lantzera zuzendua dago eta beronen barruan kaset hau argitaratu dugu material osagarri eta lagungarri izan dadin. Abesti hauek JIRA-BIRA 3 ikaslearen liburuan eta JIRA-BIRA Gida 3 irakaslearen gidaliburuan ageri dira: liburuan hitzak eta marrazkiak ageri dira; gida-liburuan, berriz, abestien hitzez gainera diseinu ritmikoa eta musika ere agertzen dira.