Etxean barrena - Odriozola, Elena; Puerta Leisse, Gustavo; Igerabide, Juan Kruz (Berriozar : Denonartean, 2019)
Bizitzen ikastea. Hori da filosofiaren helburua eta zentzua. Inoiz ez da izaten gazteegi ez zaharregi zoriontsu nola izan saiatzeko eta bizimodu on bat eramateko. Hori bai, ahalegina egin behar da, nork bere burua aztertu, batzuetan alde batera utzi jarrera erosoak, sineskizun errotuak eta gauzak ikusteko modu heredatuak. Bizitzen ikastea norberak bere kasa pentsatzen ikastea da, askatasuna baliatzea. Liburu hau gonbidapen probokatzailea da haurrentzat eta helduentzat, geure sentimenduez hausnartzeko eta filosofiaren praktikan trebatzeko, horrela kontzienteago izango baikara garenaz, egiten dugunaz eta sentitzen dugunaz.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak