Jira Bira 2: Jo ta ke: Euskara: Lehen Hezkuntza / Ipuinen testua, Mª Luisa Romano Domíngue, Susana Goñi; koordinaketa, Nekane Umerez - Romano Domínguez, María Luisa; Ruiz Goñi, Susana; Umerez, Nekane (Jira-Bira (Ibaizabal), 1996)
Eskuetan duzun kaset hau JIRA-BIRA proiektu didaktikoaren barruan kokatzen da, Lehen Hezkuntzko Lehen Zikloan hain zuzen ere. Proiektu hau Euskara bigarren hizkuntza gisa lantzera zuzendua dago eta beronen barruan kaset hau argitaratu dugu material osagarri eta lagungarri izan dadin. Elkarrizketatxo hauen testua JIRA-BIRA 2 ikaslearen liburuan eta JIRA-BIRA 2 Gida irakaslearen gidaliburuan ageri dira: liburuan hitzak eta marrazkiak ageri dira; gida-liburuan, berriz, abestien hitzez gainera diseinu ritmikoa eta musika ere agertzen dira.