Elkar ezagutzen dugu : [Unitate didaktikoa - DBH] - Etxebarria, Pilar
Lehen Hezkuntzatik Bigarren Hezkuntzara iristerakoan, ikasleen egoera nahiko aldatzen da Klase edo ikastetxe desberdinetako ikasleekin elkartzen dira, antolakuntza desberdinaren aurrean daude, arloetako irakasle berriak... Egoera berri honetara moldatzea pila bat kostatzen zaie eta sarbidea erraztu behar diegu. Ikasturtearen une garrantzitsu batean gaude, bai elkarbizitzan, bai antolakuntzan oinarriak jartzeko une egokia da. Horretarako ikas-sekuentzia bat aurkezten da. DBHko 1. mailan eta NNZZ eta Matematika arloetan garatzeko prestatuta dago. Hala eta guztiz ere, planteatzen diren ikas-jarduera gehienak beste kurtsotan ere egin daitezke, ikasleak elkar ezagutzeko, ikastaldea kohesionatzeko, ikasgela talde finkoetan antolatzeko ikasgelako giro ona sortzeko eta oinarrzko lan-prozedurak jezartzeko pentsatuta daudelako.
DBH
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak