Badmintona : [Unitate didaktikoa - DBH] - Berritzegune Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila (Bilbo : Berritzegune Nagusia)
Gure kulturan guztiz errotuta, euskal pilota dugu, modalitate askotan etaherri guztietan jokatzen den aurkaritzako kirola; horren parea, badmintonatopa dezakegu Asian, hainbat herritan kirol nagusia dela.Bartzelonako Joko Olinpikoetan kirol olinpikoa bihurtu zenetik zabalkuntzahandia izan zuen eta gaur egun munduko txapeldun europar bat dugu,Carolina Marín.Kirol erraz eta motibagarri honek oso progresio arina dauka eta aukeraegokia da neskak eta mutilak Gorputz Hezkuntzako klaseetan jorratzeko.
DBH, 4. maila
Keywords: Gorputz Hezkuntza; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak