Gure ohiko akatsak : [Unitate didaktikoa - DBH] / Berritzegune Nagusia
Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako ikasleek euskara eta gaztelania arloaklantzen dituzte eskolaldian zehar eta hizkuntza biak erabiltzen dituzte baikomunikatzeko bai ikasgaiak lantzeko. Ikaste prozesuan ohikoa denez,akatsak egiten dituzte bi hizkuntzetan. Akats horiek zuzentzeko biderikeraginkorrena da norberaren gogoeta bai eta ikaskideen artekoa ereegitea. Etapa honetan, ikasgelako elkarlanak ikaskuntza prozesuaahalbidetzen du. Horregatik, idaztean ikasleek egiten dituzten ohikoakatsen inguruko gogoeta konpartitua egitea proposatzen da honakounitate honen bidez: zergatik egiten dituzten, nola saihestu daitezkeen...Hizkuntzen trataera integratuari laguntzeko asmoz, unitate didaktiko honekgaztelania ikasgaian ikasleek egiten dituzten akatsak zuzentzeko etabideratzeko proiektu paraleloa du.