Zer gertatu zen? Noiz, non eta nori?... Kantuz kontatzen : [Unitate didaktikoa - DBH] - Berritzegune Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila (Bilbo : Berritzegune Nagusia)
Mendeetan zehar gizarte guztiek kontatu dituzte beren gertakariak sakonago edomodu arinago batez, ahoz aho eta testu idatzien bitartez. Aspaldiko garaietan, gauregun bezalaxe, jazotzen ziren hilketak, familia arteko liskarrak, maiteminduenarteko gorabeherak... Horietako batzuk baino ez zaizkigu heldu, ordea. Nola baina?Garai hartako euskaldunak, beste baliabiderik ezean, gehienek ez baitzekitenidazten, kantuz, ahoz aho, balada izeneko poema narratiboen bidez, joan zirenzabaltzen.Literaturaren bidez, ideiak, sentimenduak, gertakariak, mundua ikusteko etaadierazteko moduak eta bideak transmititzen ditugu. Baina literaturaz gozatzeko,lehendabizi, ezagutu egin behar dugu, literatura bizi eta sentitu egin behar dugu.Ahozko euskal literatura lantzea eta literaturaz gozatzea da sekuentzia didaktikohonen helburua.
DBH
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak