Garazin antzerki 1 / Gillom Irigoyen - Irigoien, Gillaume (Maiatz, 2018)
Garai hartan, Iparraldeko herri antzerkiak loraldi bat bizi izan zuen, Euskal Antzerki Taldeen Biltzarra elkartea, antzerki ikasketak eta Galarrotsak antzerki festibala lekuko. Liburu hontan dira zazpi antzerki eta tobera bat, Gillo, Irigoyen ainiztarrak idatziak. Hiruak Bat antzerki taldeak, bigarren arokoak, eman zituen sei lehenak 1984 eta 1990 urteen artean. Euskara bizi batekin, tokiko eta denbora haietako gertakarien ohiartzunak dira. Liburu honekin abiatzen dugun sailak izanen du jarraipen, Garazi, Baigorri eta oro har Baxenabarre antzerkiaren seaska nagusi bat izan baita.