Herritarren parte-hartzearen adibidea : [Unitate didaktikoa - Lehen Hezkuntza] / Berritzegune Nagusia
Gaur egun, udalerrietako agintariek herritarren parte-hartzea sustatzen dute,eta herritarrei proposamenak egiteko aukera ematen diete askotariko gaietan;kaleen, plazen eta abarren izenetan, besteak beste. Horrenbestez, uste dugukomeni dela ikasleek ezagutzea arduraz parte hartzeko bide eta prozesuhoriek.