Maizter misteriotsua - Le Fanu, Joseph Sheridan (1814-1873); Anselmi, Luigi; Juaristi, Felipe (Donostia : Erein, 1991)
Voltaire eta Stevenson-ek erabili zuten gaia bera. "Le blanc et le noir"-en batek, "Dr. Jekyll and Mr. Hyde"-n besteak: Ongia eta Gaizkia eta hauen pertsonifikazioa. "Maizter Misteriotsua" izu-nobela bat da, misteriozkoa. Bertan nahasten da fedea eta fedegabeziaren arteko borroka, istorio bat erakargarri kontatzearen xarmarekin. Londresen kokatzen dira ekintzak eta giro itxi itogarriak koloreztatzen du erlatua.
Jatorrizko izenburua: The mysterious lodger
Keywords: Helduentzako Literatura